Is het mogelijk om door inname van bepaalde voedingsstoffen de stressbestendigheid te vergroten?

Er zijn verschillende voedingsstoffen die het vermogen om met stress om te gaan verbeteren en die de bestendigheid tegen zware en/of langdurige stress vergroten.

Stress is de normale reactie van het lichaam op meer of minder moeilijke taken. Als de belasting te zwaar is of te lang duurt kan dat echter een ongunstige invloed op de gezondheid hebben. Overmatige stressbelasting kan onder meer leiden tot huidaandoeningen, maag en darmproblemen, hoge bloeddruk, hartkwalen en depressie.

Eenvoudige maatregelen als een gezond dagelijks menu, dagelijkse inname van een goede multi en tenminste 1 gram vitamine C, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap vormen een uitstekende verdediging tegen de nadelige gevolgen van overmatige stress. Ook is aan te raden om regelmatig door een wandeling of ontspannende activiteit afstand van de dagelijkse beslommeringen te nemen.

Wie blootstaat aan zeer zware en/of langdurige stress kan zich daar nog verder tegen wapenen door boven de genoemde basissuppletie nog extra te suppleren. Dat kan ook een oplossing zijn voor mensen die meer dan normaal stressgevoelig zijn.

Zo kan extra inname van vitamine C zorgen dat de door het lichaam aangemaakte antistresshormonen beter beschermd worden tegen oxidatie.

Verder kan Kava-extract, een natuurlijke rustgever die niet versuffend werkt, stressemoties als angst en onrustgevoelens verminderen. Kava-extract heeft niet alleen een ontspannende werking op de geest maar ook op de spieren. Daardoor is dit natuurlijke middel bij uitstek geschikt voor het bevorderen van zowel de geestelijke als de lichamelijke veerkracht.