Kan door dagelijkse inname van een multivitaminepreparaat de gezondheid worden verbeterd?

Een goed, dat wil zeggen orthomoleculair samengesteld, multipreparaat kan zeker een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en de verdere verbetering van de gezondheid.

Voor een optimaal resultaat is aan te bevelen om naast de multi tenminste 1 gram vitamine C per dag te suppleren.

Belangrijk is verder dat ook de basisvoeding, dat wil zeggen de normale maaltijdenvoeding, gezond is samengesteld. De dagelijkse voeding dient in grote lijnen te bestaan uit diverse soorten groenten en fruit, peulvruchten, vis, zuivelproducten, eieren, volkorenbrood en andere graanproducten, noten en plantaardige oliën. Groenten en fruit in de vorm van rauwkost moeten een aanzienlijk deel van de dagelijkse consumptie vormen. Verder doet men er goed aan de consumptie van zoete snacks en andere ongezonde producten zoveel mogelijk te vermijden. (In hoofdstuk 10 leest u alles over gezond koken.)

Andere onderdelen van een gezonde leefwijze zijn: voldoende lichaamsbeweging, niet roken, het vermijden van overmatige stress, het zich onthouden van drugs en overmatig alcoholgebruik, en in het algemeen een positieve levensinstelling.