Kunnen vitamines helpen om de weerstand tegen ziektes te verbeteren?

Ja, dat is zeker het geval. Speciaal van belang voor het afweersysteem zijn: de vitamines A, B6, C en E, bèta caroteen, de mineralen zink en selenium, het aminozuur taurine, en het onverzadigde vetzuur gamma linoleenzuur.

De weerstand tegen ziektes is afhankelijk van de effectiviteit van het afweersysteem, het systeem dat ons beschermt tegen onder meer lichaamsvreemde bacteriën en virussen.

Ter versterking van het afweersysteem kan, naast de reeds genoemde voedingsstoffen, ook thymus (zwezerik) concentraat bijzonder heilzaam zijn. De effectiviteit van thymus concentraat, en van orgaanconcentraten in het algemeen, is te danken aan het feit dat celspecifieke stoffen die worden onttrokken aan organen van dieren een herstellende werking hebben op het overeenkomstige orgaan van de mens. De thymusklier vervult verschillende essentiële functies in het afweersysteem, reden waarom herstel en versterking van dit orgaan zo gunstig voor de weerstand is.

Er zijn goede afweerversterkende complexpreparaten verkrijgbaar, die verschillende voor het afweersysteem belangrijke voedingsstoffen bevatten. Verbetering van de weerstand met zo'n preparaat  als extra suppletie boven een goede maaltijdenvoeding en orthomoleculaire basissuppletie is bijzonder doeltreffend om de gezondheid op zowel korte als lange termijn te verbeteren.