Is het waar dat een zalf met vitamine E helpt bij brandwonden en ook veroudering van de huid kan tegengaan?

Ja, dat klopt. Bij brandwonden is het belangrijk te voorkomen dat de schade zich door dieper inbranden verder in het weefsel uitbreidt. De huid bevat veel onverzadigde vetzuren, complexe moleculen die bijzonder gevoelig zijn voor schade door oxidatie. Vitamine E is als krachtige vetminnende antioxidant bij uitstek de voedingsstof die dit proces zoveel mogelijk kan beperken.

Met name bij eerste en tweedegraads verbrandingen kan vitamine Ezalf heel effectief zijn. Het gebruik van deze zalf vermindert de pijn, beperkt de schade en bevordert de genezing. Bij derdegraads verbrandingen kan vitamine Ezalf als aanvullend middel worden toegepast.

Vitamine E kan ook bij de huidverzorging met succes worden gebruikt. Als het erom gaat de verouderingsprocessen in de huid te beperken en te vertragen dient de vitamine Ezalf regelmatig en bij voortduring te worden toegepast. Nog beter dan een zalf met alleen vitamine E is een product dat ook nog andere voor de huid belangrijke antioxidanten bevat. Bovendien moet een stof aanwezig zijn die de werkzame substanties diep in de huid kan brengen. Voor een optimaal resultaat is tevens een gezond voedingspatroon, orthomoleculaire basissuppletie en een antioxidantencomplexpreparaat aan te raden.


Gerelateerde artikelen: